Nieuws

Mr. Leenknecht in de mix (05/10/2011)

Onze DJ en grafisch vormgever, Mr. Leenknecht was afgelopen maanden druk bezig met party's rocken van de Kust tot in Limburg én zelfs in Nederland. Zoals geweten mixt trekt hij zich niets aan van genres en mixt hij naadloos Hip-Hop, House, UK Bass, Bossa Nova, Dubstep, Soul, Afro-Funk, …
Mr. Leenknecht zijn mixtapes met bijpassende hoesjes zijn online te beluisteren.

In de studio (20/09/2011)

Tussen de soep en de patatten duiken we dit najaar weer de studio in. Een nieuwe single wordt eind December verwacht. Ondertussen kunnen jullie verder genieten van onze vorige plaat.

Nog steeds op de frequentiebanden (13/09/2011)

Wie geregeld naar Radio 1 luistert zal zeker gehoord hebben dat het nummer 'Wablief?' er nog steeds gedraaid wordt. Als we er deze telex op na slaan, zien we dat ons lijflied al sinds november 2009 in hun playlist staat. Nu bijna twee jaar.

Theaterzaal Vooruit (12/02/2011)

Soundcheck in theaterzaal van Vooruit was dik in orde dankzij stand-in geluidsman Christopher:

Toegankelijk voor iedereen (19/12/2010)

Het album 'Wablief?' is vanaf vandaag online te beluisteren op Bandcamp. Trouwe fans, vrees niet want dit album zal nooit een gratis download worden! De Remix'n kan je via Bandcamp wél gratis downloaden!.

Loting van de meest belachelijke prijzenpot (22/08/2010)

De loting is een feit, op YouTube kan je zien hoe we de onschuldige kinderhand vervangen hebben door een "rad van …". Winnaars worden gevraagd hun adres en telefoonnummer te mailen, dan zorgen we voor de verzending van de prijs!.

Verjaardag album 'Wablief?' (26/06/2010)

Omdat het album 'Wablief?' één jaar bestaat verloten De Predikanten enkele waardevolle stukken op facebook. Tag uzelf in één of meerdere foto's van de objecten waarop je kans wil maken! De loting van dit object zal doorgaan als onze facebookpagina 1000 fans telt! Nodig dus zéker al uw vrienden uit om ook fan te worden van De Predikanten …

Herdruk tshirts en hoodies (08/06/2010)

Eindelijk zijn de nieuwe tshirts en truien er. Niet alleen werd er een herdruk van de uitverkochte 'Wablief?'-reeks gedrukt, er werden ook een t-shirt gemaakt van ons platenlabel, Wablaf? Records.
Kijk snel op onze facebook-pagina voor ze opnieuw uitverkocht zijn!

Nieuwe video + GRATIS download (28/03/2010)

Blijv'n of Goan? De Predikanten slaan u om de oren met de videoclip van de tweede single van het album 'Wablief?'.
L'Imaginaire maakte bovendien een geweldige remix die je gratis kan downloaden!!

Tegelijk met deze video wordt de merchandising uitgebreid en wordt de stock aangevuld.
Jij bent één van die ongelukkigen die nog steeds door het leven gaat zonder 'Wablief?' shirt of wil je graag zo'n nieuwe label-shirt met een 'Wablaf?' print erop?
Bestel nu!

Meer info over de video:
Muziek door De Predikanten
Extra vocalen door Erik Wille
Remix door L'Imaginaire
Video geregisseerd, gefilmd en gemonteerd door Lieven Vanhove
Dank aan Danny Claeys en C°, Hanne Depuydt, Annekatrien Beckers, One-Cell, Tradd, Biz'Art en JC Kadans

Broodje bakpao (27/01/2010)

Op woensdag 24 maart trekken De Predikanten naar Het Depot in Leuven. Ze spelen er het voorprogramma van The Opposites uit Nederland!

Nieuwe video (05/01/2010)

In december draaide Lieven Vanhove onze derde videoclip. De nieuwe teaser toont dat het niet gemakkelijk werken was met hyperkineet Baron Duyck en rolstoelgebruiker Nephtali. Misschien daarom dat Mr. Leenknecht nog eens te kakken werd gezet door koning regisseur …
De volledige video voor 'Blijv'n of Goan' volgt!

Radio 1 - VOX (04/01/2010)

Na negen weken in volle dagrotatie op Radio 1 is het nog steeds mogelijk om De Predikanten in VOX te stemmen. Afgelopen weken stegen we al zwaar maar sinds de feestdagen ging 'Wablief?' weer een klein beetje achteruit >> We zijn er van overtuigd dat we dankzij uw stem in de top 10 geraken … VOX is de lijst van de Radio 1-luisteraar. Neen, er hangt niets aan vast, enkel dat beetje extra airplay en misschien wel een plaats bovenaan de lijst.

Stemmen gebeurt zonder registratie, en kan dagelijks opnieuw: Scroll naar beneden, kruis het vakje aan bij nr. 43: De Predikanten - 'Wablief?' en klik op Stem. Doe je dit één keer of dagelijks gedurende het komende half jaar, we zijn u sowieso héél dankbaar.

Nieuwjaar (01/01/2010)

In de eerste plaats willen we u bedanken voor de steun die we afgelopen jaren kregen. Uw enthousiasme tijdens optredens, het dragen van onze warme pullovers, het beluisteren van onze cd, uw online stem voor één of andere wedstrijd, … Het doet ons veel deugd en het helpt ons zeker vooruit.

Airplay (16/11/2009)

'Wablief?' staat van 16 t.e.m. 22 november in de A-playlist van Radio 1.
Voor aanmoedigingen en reacties mag je altijd naar Radio 1 mailen.

Voor de gelegenheid nog eens de video, making of en ondertitelde b-clip.

Mr. Leenknecht wint DJ Contest (15/11/2009)

Acht sterke kandidaten haalden de finale van DJ Contest 2009, georganiseerd door JC Kadans en Topradio. Het was Mr. Leenknecht – jawel, ónze DJ – die in 25 minuten tijd ± 25 eclectische platen in elkaar draaide. Van climax naar climax overtuigde hij zowel de jury als het publiek om hem op nummer 1 te stemmen.
Binnenkort kan je Mr. Leenknecht zijn mixtapes downloaden, blijf op de hoogte via zijn facebook pagina.

Airplay (13/11/2009)

'Wablief?' en 'Man'n dee'n stoer' schijnen de verdiende airplay te krijgen op Urgent.fm, FM Brussel, Radio 1 én Studio Brussel.

Studio Brussel vertelt (05/11/2009)

Dankzij vi.be on air kregen Studio Brussel-luisteraars nog maar eens De Predikanten voorgeschoteld.

"De opvolging van ’t Hof Van Commerce is verzekerd met De Predikanten, al komen deze funny woordkunstenaars uit Aalter! We hoorden in 'man'n dee'n stoer' een relaxed nummer met een goeie flow. Voor de tekst was er hier en daar wat vertaling nodig, maar de boodschap werd aardig verpakt in een compact nummertje."
— De muziekredactie van Studio Brussel

vi.be on air (02/11/2009)

Ferry Roseboom, eigenaar van Excelsior Recordings, selecteerde 'Man'n dee'n stoer' voor vi.be on air op Studio Brussel! Luister dinsdag 3 november tussen 21u00 en 0u00 naar Bram Willems en Kirsten Lemaire in Select.

"Met zo'n naam moet je wel goed zijn. Helaas begrijpt deze kaaskop ze amper maar dat mag de pret niet drukken. Hun rhymes vloeien als echte honing en de muziek is ook inventief en melodies."
– Ferry Roseboom – Excelsior Recordings, Nederland

Digg* (05/10/2009)

Nog een review om in te kaderen …

Laid Back » Azer(01/10/2009)

DJ Azer maakt in opdracht van Onda Sonora en Laid Back Radio een instrumentale mixtape … Jawel, DJ Azer mixte er ook een instrumental van De Predikanten in.

FM Brussel (25/09/2009)

Het programma Rue de Flandre/Vlaamse Steenweg draait rond binnenlandse muziek. Naar aanleiding van ons optreden in Vilvoorde nodigt de Brusselse kwaliteitszender ons op maandag 28 september uit voor een interview. FM Brussel vind je op 98.8 MHz, of via livestream.

Radio 1 (19/09/2009)

Sinds 5 september plukt Radio 1 wekelijks een nieuw talent van de Poppunt-site vi.be. Deze week viel hun oor op het nummer 'Wablief?'. Na het interview dat tussen 13 en 15 uur uitgezonden wordt, krijgt het nummer volgende week nog meer airplay in de programma's 'Exit' en 'Volume 1'.
Hier lees je hun commentaar: "De Predikanten combineren scratches, barroom-jazz, hiphop, g-strings, een sappig Aalters dialect, humor en zelfrelativering in 1 song: "Wablief". En het werkt nog ook. Faut le faire!"

Beluister het radio-interview met Mr. Leenknecht opnieuw en lees bijkomende vragen op Poppunt.

Wereldwijd via iTunes (08/09/2009)

Eindelijk kunnen de fans in Kirgizië, Japan, Bulgarijë en Australië onze plaat aankopen via iTunes.
Koop 'Wablief?' op iTunes.

Album-reviews (11/08/2009)

Zowel op Goddeau als op CJP verschenen laatst twee mooie reviews. Er wordt ook gezegd dat we de nieuwe P-magazine moeten nakijken ...

Boomtown (23/07/2009)

Ook over onze prestaties op Boomtown werd er geschreven.

Op het net geschreven (18/07/2009)

Sinds ons optreden in Kinky Star, vlak voor de Gentse Feesten, verschenen er al twee party-reviews. Eéntje op Da Music en ééntje op de officiële Gentse Feesten website. We zijn benieuwd wat er over onze prestaties op Boomtown geschreven wordt: woensdag 22 juli om 19u in het voorprogramma van Gorki en Discobar Galaxy op de Kouter: gratis Boomtown.

Cd overal verkrijgbaar (27/06/2009)

Vanaf vandaag is het album "Wablief?" in zowat alle cd-winkels beschikbaar.
De cd's worden in de Benelux verspreid maar de meeste cd-winkels zullen hem nog niet aangekocht hebben omdat ze ons niet kennen. Doe gerust een aanvraag want hij staat sowieso in hun cataloog. Voorlopig niet bij Free Records, die hebben een ander catalogussysteem.

Als je liever online bestelt stuur je best een mailtje.
Kostprijs: €12
Haal hem op een optreden of betaal de verzending.
Wablief? gaat binnenkort ook wereldwijd op iTunes.

Releaseparty (26/06/2009)


't kot was gisteren te klein. Bedankt aan iedereen die naar Kadans gekomen is, vanuit het verre Antwerpen of van Aalter ploatse. 't was vieel te gieestig mee ulder der bij!!

Reclamespot (15/06/2009)

Vorige week zaten De Predikanten nog eens samen met Erik Wille en Lieven Vanhove, het resultaat ziet u in onze nagelnieuwe reclamespot.

Album en kledij bestelbaar (09/06/2009)

Kijk snel in onze cataloog om uw voorraad aan cd's t-shirts en sweaters te bestellen. Let op de tijdelijke korting die nog tot zaterdag 13 juni, 23u geldt.

Release bevestigd (09/06/2009)

Vanaf 26 juni zal onze eerste cd zowat overal verkrijgbaar zijn. Om dat te vieren geven we een releaseparty in het Aalterse JC Kadans, de plaats waar we ooit ons eerste optreden deden.

Line-up:
18u00 breng-je-eigen-vlees-barbecue
20u00 Brewed@Kadans DJ
22u00 Mr. Leenknecht
23u00 De Predikanten
00u00 l’Imaginaire
01u30 Syntax, Boycot & Nephtali

GRATIS INKOM!!

Week van de Amateurkunsten (23/04/2009)

Vanaf zaterdag 25 april stellen Lieven Vanhove en Maarten Leenknecht het werk tentoon dat ze voor De Predikanten maakten. Alles valt te bezichtigen in de patio van JC Kadans te Aalter.

Eveneens binnenkort (22/04/2009)

Niet alleen het album maar ook enkele kledingstukken worden binnenkort verkocht.
Als jij als eerste zo'n bovenstuk wilt bestellen stuur je ons best een mailtje, dan houden we je op de hoogte!

"Wablief?" is binnenkort verkrijgbaar (10/04/2009)

Het eerste album van De Predikanten komt eraan, om dit te promoten zijn er afplakkers en strooibriefkes gemaakt. Kom naar één van onze optredens om er enkele te pakken te krijgen of contacteer ons als je wilt helpen met het verspreiden van de flyers en stickers.

Uit de oude doos (27/03/2009)

Door de komst van sociale netwerksites allerhande waren we het originele gastenboek uit het oog verloren. Bij deze kunnen mensen die Facebook, Netlog en consorten bewust ontwijken naar beneden scrollen en zonder meer een bericht nalaten.

Purisme slaat nergens op (18/02/2009)


De Antwerpse Zone 03/ publiceerde laatst een paginagroot interview met De Predikanten.

Al 10 weken op JIM! (29/01/2009)

Het nummer "Wablief?" staat al 10 weken in de Puur Belgisch Chart en werd veelvuldig gedraaid in de dagrotatie van JIM tv. Wekelijks blijven stemmen is de boodschap! Bedankt!

Wat is er in de maak?! (29/01/2009)


Meneer Leenknecht maakte deze week een linosnede, of noemen we het een stempel?

De ochtendstond ... (11/01/2009)


... ook op deze koude zondag!

Een derde rapper (10/01/2009)


En den Baron zijn goedkeurende blik!

Nummer 4 van België (30/11/2008)

Eerst willen we iedereen bedanken voor het stemmen, dankzij jullie stonden we vorige zondag als hoogste nieuwkomer op nummer 5 van JIM's "Puur Belgisch". Vandaag werden we op nummer 4 genoteerd én beseffen we dat het spelletje nog niet gedaan is. We vermoeden dat we dankzij u in de top 3 geraken!

Stem De Predikanten op JIM (14/11/2008)

De Predikanten werden geselecteerd door het programma "Puur Belgisch". Met het nodige aantal stemmen zal onze video "Wablief?" misschien in de hitlijst van JIM belanden! Stemmen kan ons enorm vooruit helpen én kost maar heel even!
Bedankt!

Popfolio: beoordeling van De Predikanten (16/10/2008)

Nipt de hoofdprijs ontlopen, kregen De Predikanten een positief verslag van de Popfolio-jury: "De Predikanten werkten binnen Popfolio op 2 sporen: de basis van hun vormentaal is ruw en eerlijk. Grof karton, gecombineerd met handgeschreven tekst en spray paint; het straalt no nonsense en street credibility uit. De stijl wordt consequent doorgetrokken naar de bands MySpace en vi.be, en we voelen dat het werkt. Video en foto’s gooien het over een andere boeg: very slick, maffia style, gelukkig tongue in cheek. Deze popfolio combineert een eigenzinnige en herkenbare beeldtaal met zelfrelativering; een plus binnen de hedendaagse hiphop."

vi.be ONAIR: De Predikanten volgens Kurt Overbergh (08/10/2008)

Maandag 6 oktober 2008 gingen De Predikanten live dankzij vi.be ON AIR en Kurt Overbergh (Artistiek Directeur Ancienne Belgique). Dit was de commentaar die hij gaf op Stubru en vi.be: "De Predikanten = Aalterse rap. U lacht? Ooit in de Bronx geweest? Neen? Deze jongen wel. Dus bek toe! 'Wablief?' doet mij denken aan mijn all time top x van rap-albums: A Tribe Called Quest met 'Midnight Marauders' ('93) en 'Daily Operation' ('92) van GangStarr waarop jazz en rap elkaar vonden. De Predikanten eren Flying Lotus, DJ Shadow en Jurassic 5. Wij horen evenveel originele beats én rappers met karakter. Tot slot een quote: "Ik doe body building met mijn rechterhand." In Goedele lazen we onlangs "De gemiddelde man ejaculeert 7.600 keer in zijn leven, goed voor zo’n 53 liter sperma." Werk aan de winkel heren! Spui ze!"

Popfolio: De Predikanten winnen ‘Beste Video (05/10/2008)

Dankzij Lieven Vanhove werd onze deelname aan Popfolio beloond met de prijs voor 'Beste Video'. Daarnaast werden we ook tot laureaat 'Beste Popfolio' bekroond. Het verslag van de jury volgt!